Faciliteiten & Activiteiten


Op Park Welgelegen vind je een aantal faciliteiten. Bistro Slot Drakenkop, wasserette en de kinderen worden in het hoogseizoen ontvangen door ons recreatieteam in ‘het kasteel’.

Er is gratis Wifi in elke bungalow en voor de kampeerders vooraan bij de receptie. U kunt bij ons fietsen huren. Ook hebben wij een EHBO post in de receptie met AED voorziening.

Faciliteiten

Bistro Slot Drakenkop

Voor gezellige sfeer, een hapje en een drankje kunt u tijdens de avonduren terecht in onze bistro Slot Drakenkop. Hier serveren wij dagelijks een wisselend dagmenu met verse ingrediënten voor een redelijke prijs. Ook kunt u er genieten van een kopje koffie, een heerlijk ijsje op het terras of een verzorgde maaltijd. Voor onze bistro is een overdekt terras en een speeltuin voor de kleintjes. 

De bistro is enkele open vanaf half maart tot begin oktober.

Fietsverhuur

 

Wilt u actief de omgeving zien? Kennismaken met de weidse poldergezichten en de historische stadjes Kunt u in de receptie fietsen huren mits betaling. Wij hebben zowel elektrische , als gewone dames en heren fietsen.
Ook zijn er kinderzitjes beschikbaar. U kunt ze helaas niet vooraf reserveren.

Het park grenst onmiddellijk aan de duinen en ligt 50 meter van het Noordzeestrand: ideaal voor een kindvriendelijke strandvakantie, in de streek met de meeste zonuren in Nederland.

Activiteiten

Animatieteam

Een professioneel team staat elke zomervakantie klaar om de kids te entertainen.
Vier weken lang helpen Luk en Lot met activiteiten en spelletjes voor alle kinderen.

Treintje

Alle kindjes worden om 19 uur verwacht aan station 'de Draakjes'. Van daaruit rijdt er een treintje rondom het park.

Artisanale producten en verse etenswaren haalt u op de weekmarkten hier in de omgeving.

Maandag; Breskens ('s morgens), Cadzand-Bad (alleen in juli en augustus)
Dinsdag; Aardenburg ('s morgens)
Woensdag; Oostbrug, Knokke ('s morgens)
Donderdag;  Breskens ('s morgens)
Vrijdag; Sluis
Zaterdag; Ijzendijke ('s morgens), Knokke ('s morgens)
 

Sport

In en om Cadzand kun je naar hartenlust wandelen en fietsen. Onderweg kom je de meest bijzondere vogels en vegetatie tegen, en verstilde buurtschappen zoals Boerenhol, Nummer Een en Turkeye. Pal voor het park loopt over en door de duinen een prachtig fietspad, de Panoramaroute, vanaf de veerpont in Breskens tot aan ’t Zwin in Knokke. Voor verse vis moet je in de vissers-haven van Breskens of in het mosseldorp Philippine zijn. Wil je liever meer spektakel, je kunt ook windsurfen, kajakken, kitesurfen en powerkiten. Ook wordt er elk jaar in Cadzand-Bad een groots vliegerfestival gehouden.

Catamaranschool De Zeemeeuw bevindt zich op het meest zuidelijke strand van Nederland in het gelijknamige strandpaviljoen De Zeemeeuw. Deze unieke locatie ligt pal aan de Belgische grens, slechts gescheiden door het Europees beschermde natuurgebied Het Zwin en onder de rook van de bekende badplaats Knokke.

Bij de receptie van Park Welgelegen kunt u uitgebreide informatie vinden over onze fietsroutes.